Leder: Hvad kan man egentlig bruge sit pressekort til?

Journalister har altid haft en magtfuld og tro følgesvend, den gik under navnet pressekortet. I gamle dage gav det nemlig adgang til koncerter, fodboldkampe, museer, politiafspærringer og meget, meget mere. Onde tunger vil sige, at pressekortet har mistet sit schwung. Dog er der håb for unge journalister.

Af: Frederik Steinfath / 30232@dmjx.dk

I dag ringede Havnebyens_presses redaktionssekretær rundt til samtlige musseer i Esbjerg med ét for øje at få lov til at komme gratis ind og bedrive journalistik.

Baseret på tidligere hændelser var det generelle indtryk på redaktionen, at pressekortet havde mistet sin eksistensberettigelse, men i dag tegnede der sig et helt andet billede, da Frederik Steinfath fik fat på samtlige museer i Esbjerg.

Man kommer længst med ærlighed og høflighed, er vores opfattelse. Da vi spurgte forskellige museer om de ville have os på besøg, havde vi succes hos dem, hvor vi var høflige og ikke tog det som en selvfølge, at vi kunne komme ind, bare fordi vi havde pressekort.

Tungen på vægtskålen var muligvis også, at vi fortalte, at vi skulle skrive en artikel ud fra research, som ville udkomme i et lokalt medie.

Lyt til en hurtigt og tilnærmelsesvist velproduceret podcast om pressekortets effekt ovenfor.