Unge i Esbjerg skal øve sig i at skynde sig langsomt

Unges mentale trivsel er i dag på skoleskemaet, når P3 sammen med headspace Danmark, sætter fokus på unges mentale trivsel. Det glæder skolelederen på FGU Vest Esbjerg.

Af Andreas Hansen, 30328@dmjx.dk

Foto: headspace Danmark

P3 og headspace Danmark er i dag rundt i hele landet for at sætte fokus på unges mentale trivsel på den nationale trivselsdag. Det sker når ”Operation: Ha’ det godt” løber af stablen. Her skal der sættes fokus på unges mentale trivsel. Det gør de ved, at eleverne på flere af landets ungdomsuddannelser skal finde konkrete løsninger på, hvordan unges mentale trivsel bliver styrket i fremtiden. 

I Esbjerg er P3 og headspace Danmark blandt andet på besøg hos FGU Vest Esbjerg, og skoleleder Jesper Callesen er glad for, at der bliver sat fokus på den mentale trivsel hos de unge mennesker. 

”Mental trivsel er altid noget, der skal vægtes, og endda også noget der skal vægtes højere i det samfund, som er blevet bygget op,” fortæller Jesper Callesen, som oplever, at de unge mennesker de arbejder med, får det dårligere på forskellige parametre. 

Hos FGU Vest Esbjerg arbejder de med at forberede de unge mennesker på en ungdomsuddannelse eller at komme i job. Jesper Callesen mener, at det er problematisk, at samfundet har bevæget sig i en retning, hvor de unge skal have udviklet sig helt allerede som 25-årig.

”Vi øver os lige så meget på, at vi skal lære de unge mennesker at skynde sig langsomt. Vi skal nok nå det, og vi skal nok hjælpe de unge med at finde deres vej ind i uddannelses- og jobsystemet.”

Eleverne bidrager med løsninger

I løbet af dagen bidrager eleverne selv med løsningsforslag, til hvordan de mener, at deres mentale trivsel kan blive bedre. På Rybners Gymnasium HHX nævner eleverne flere pauser som en mulig løsning, når de har med svært læsestof at gøre. Derudover nævnes også en bedre fordeling af undervisningslektioner, så det bliver mere jævnt. 

Jesper Callesen ser positivt på de løsningsforslag, der er kommet fra Rybners Gymnasium, men påpeger, at der selvfølgelig altid er retningslinjer og lovgivning, der skal overholdes. Han nævner desuden, at FGU-uddannelserne har nogle andre muligheder for at differentiere undervisningen blandt eleverne, i forhold til mange andre uddannelser. 

Jesper Callesen håber, at trivselsdagen vil give mere blod på tanden, i forhold til at undervisningen godt kan gøres på en anden måde.

”Vi vil blive ved med at prøve at gøre noget anderledes. Vi behøver ikke altid udelukkende at have fokus på undervisning. Nogle gange skal vi have fokus på, at vi engang imellem kan tillade os at gøre noget helt andet.”