Lisa har 30-års jubilæum som bartender i år: “Det giver mig en kæmpe glæde at gøre en forskel”

På værtshuset King George i Esbjerg er der et enormt sammenhold mellem gæsterne og bartenderne, der skaber en stor arbejdsglæde for de ansatte.

Af Amila Ibrisagic, 29241@dmjx.dk

8. marts 2023

Når man går ind på et af de ældste værtshuse i Skolegade i Esbjerg, kan man møde 47-årige Lisa Madsen bag baren. Lisa har været bartender siden hun var 17 år gammel, hvilket betyder, at hun i år har 30-års jubilæum som bartender.

Lisa fortæller: ”Der er en enorm venlighed, omsorg og humor blandt vores gæster – på et tidspunkt var der en mor og hendes søn, der ikke kunne bære alt deres flyttegrej selv, da de skulle flytte ind på Skolegade. De kom ind på King George og spurgte, om nogen ville hjælpe, og samtlige gæster rejste sig op og gav en hånd med – det er sådan noget, værtshuse kan.”

Lisa elsker sit job som bartender, fordi der altid er grin og smil på jobbet. Det kan være alt fra røverhistorier til nogen, der har dummet sig. Derudover er der et yderst stærkt bånd mellem kunderne inde på King George. ”Er der nogen gæster man ikke har set i et par dage, er der altid nogen, der lige tager hjem til dem, og tjekker, om de er okay.”

Man gør en forskel for gæsterne

Lisa fortæller, at det giver hende en kæmpe glæde at gøre en forskel for gæsterne. ”Fx var jeg ude sammen med en af gæsterne og købe en lænestol, for det havde han ikke selv mulighed for. Så jeg tog med hjem til ham, samlede den for ham og fik smidt den gamle på lossepladsen.” På King George har de også hjulpet en tidligere stamkunde med at komme på plejehjem, fordi hun blev syg.

”Der er nogen af dem, de har ikke noget familie, så er det svært at få gjort tingene, hvis man er over 70 og ikke har styr på computere osv.” Når man kommer på kroen, kan man altid få hjælp til at få opdateret sin telefon, eller hvad man ellers skulle have brug for hjælp til.

Værtshus-livet har altid været en del af Lisas hverdag. Hendes forældre åbnede deres første værtshus i 1975, og de har gennem livet haft syv værtshuse og to hoteller. I 2012 overtog Lisa og hendes mor King George.

De gode dage opvejer for dårlige oplevelser

Selvom Lisa også har oplevet ubehagelige episoder gennem sin karriere, bl.a. at få fem blå øjne og en skæv næse, gør det ikke, at hun ikke elsker sit job: ”De gode dage overskygger de dårlige episoder – der er meget mere glæde og smil, end der er uheldige episoder.”

Lisa har igennem sin karriere som bartender arbejdet på King George, John Wayne, James Bond, Rådhuskroen og Kasket Karl.