Profileret Esbjerg virksomhed vil være regeringens forsøgskanin

Esbjerg Education vil være regeringens nye testcase for erhvervskandidater. Det skriver direktør Lone Saaby på twitter. Til Havnebyenspresse uddyber hun, at det er en “win-win-situation”.

Pressebillede fra Education Esbjerg.

Esbjerg mangler arbejdskraft og nye studerende. Derfor er en af de største opgaver hos Education Esbjerg at skabe en attraktiv by, hvor studerende har lyst til at læse og efterfølgende bosætte sig. Og her kommer regeringens udspil på banen. 

“Vi tænker, at vi har noget, der kan bruges, og derfor har vi et ansvar for at spille det på banen. Så er det jo en win-win for byen, at vi får flere uddannelsespladser, men det bliver også på sigt en fordel for Danmark som helhed, med uddannelsesforløb, som kan kopieres i praksis,” fortæller Lone Saaby, direktør hos Education Esbjerg. 

SVM-regeringen fremlagde i sidste uge deres længe ventede uddannelsesudspil “Forberedt på fremtiden I.” Esbjerg Education ser positivt på udspillet, der er nemlig flere ligheder i udspillet og Esbjerg Educations uddannelseskoncept E.1. 


Erhvervslivet skal med

E.1 uddannelseskonceptet har fokus på trivsel, digitalisering og virksomhedssamarbejde. Det er også regeringens ønske, at der skabes et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelserne, så man i højere grad kan matche uddannelserne til erhvervslivets behov for specialiseret arbejdskraft. 

“Vi kunne godt tænke os at afprøve det i en større skala. Det vil vi gerne gøre med nogle af de uddannelsesinstitutioner, der er i byen. Vi har noget, vi gerne vil arbejde videre med, og vi stiller os til rådighed, ” uddyber Lone Saaby.   

Esbjerg kommer til at mangle 120.000 fuldtidsansatte til den grønne omstilling inden 2030, hvis de skal leve op til forpligtelserne i Esbjerg Declaration. 

“Dette kræver, at politikerne etablerer studiepladser nok for danske og internationale studerende, og samtidig sikrer virksomhedernes mulighed for at bidrage til erhvervsrettede uddannelsesforløb, som forbereder de studerende til fremtiden,” skriver Henrik Uhd 
Christensen, Bestyrelsesformand hos Education Esbjerg, på virksomhedens hjemmeside.